In memoriam Hans Annevelink

Op de dag na het overlijden van Bart hoorden we dat ons post-actief lid HANS ANNEVELINK was overleden. Binnen een dag moesten we dus afscheid nemen van twee van onze leden.

Hans was al een tijd ziek en woonachtig in Tolzicht. Die ziekte was ook de reden waarom hij per 1 januari 2019 moest stoppen als chauffeur bij de BBL. Vanaf  8 februari 2016 was hij chauffeur bij onze club.

Hans beleefde veel plezier aan zijn chauffeurstaken en had zijn vaste uren op de vrijdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur. Hans en zijn vrouw Truus waren trouwe bezoekers van onze bijeenkomsten.

Ook Truus, Rolien, Aljan, Bernadet en kleinkinderen wensen wij heel veel kracht toe bij het verwerken van dit enorme verlies!

Bestuur van de Buurtbusvereniging Brummen-Leuvenheim

In memoriam Bart Kablau

Woensdag 25 november j.l. ontvingen we de berichtgeving dat ons lid BART KABLAU die middag plotseling was overleden. Een vreselijke en niet te bevatten mededeling.

Bart is vanaf de oprichting lid van de buurtbusvereniging geweest en vorig jaar nog gehuldigd voor het 12,5 jarige lidmaatschap. Hij fungeerde niet alleen als chauffeur, maar is van februari 2012 t/m februari 2018 ook nog bestuurslid geweest. Bart beheerde de portefeuille evenementen en reclame.

Evenementen was hem op het lijf geschreven. Reclame vond hij wat minder leuk, omdat hij dan (oud)collega-winkeliers moest benaderen voor sponsoring. Toch is het gelukt.

Binnen het bestuur en eigenlijk binnen de gehele vereniging zorgde Bart voor de vrolijke noot.

Voordeel van Bart (en soms een nadeel) was, dat bestuursvergaderingen altijd startten met nieuws over het Brummense gebeuren en daardoor de vergaderingen nog wel eens lang duurden. Bart heeft zich met hart en ziel ingezet voor onze club en daar zijn we hem zeer dankbaar voor.

We wensen Corrie, Marco, Elles en Martijn veel sterkte toe!

Bestuur van Buurtbusvereniging Brummen-Leuvenheim

Coronavirus

Naar aanleiding van de maatregelen op zondag 15 maart 2020 heeft Busmaatschappij Keolis de buurtbusverenigingen dringend geadviseerd om niet meer te rijden. Vanaf dinsdag 17 maart 2020 kunt u dan ook tot nader order geen gebruik maken van buurtbuslijn 515 (Brummen, Leuvenheim, Zutphen). In de buurtbussen is het houden van 1,5 meter afstand tussen reizigers en / of chauffeurs niet of nauwelijks mogelijk. Daardoor kunnen wij de gezondheid van onze chauffeurs en reizigers niet garanderen.

Contant betalen niet meer mogelijk

Vanaf 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk met contant geld op de buurtbus te betalen. U kunt reizen met de OV-chipkaart of uw kaartje betalen met uw pinpas.

Een kaartje kost met ingang van 1 januari 2020:

1 enkel, vol tarief                     €    2,35

1 enkel, gereduceerd tarief    €    1,65

10 ritten, vol tarief                    € 17,40

10 ritten, gereduceerd tarief  € 10,20

250.000ste passagier

Op 14 november 2018 vervoerde de BBL de 250.000e passagier. Een geweldig aantal, wat in 11 jaar werd bereikt.

De gelukkige was Janny Jansen-Bierhof die in Zutphen met een feestelijk versierde bus werd opgehaald.

De busrit leidde niet naar haar huis, maar naar Concordia, waar zij werd opgewacht door het bestuur en chauffeurs van de BBL en afgevaardigden van gemeente, provincie en busmaatschappij Keolis. Er waren bloemen en cadeautjes voor de verraste 250.000e passagier, waarna het gezelschap bij Concordia naar binnen ging voor een drankje met iets lekkers erbij.

250-000e-passagier-1 250-000e-passagier-2 250-000e-passagier-3 250-000e-passagier-4