Buskaartjes

Tarieven buskaartjes

In de buurtbus zijn de onderstaande kaartjes te koop:

  • Een RITkaart is geldig voor één enkele rit en kost € 2,40.
  • Een Kidskaart kost € 1,15 en is na aankoop 1,5 uur geldig.

Kinderen tot 4 jaar reizen, onder begeleiding, gratis. Kinderen van 4 t/m 11 jaar kunnen gebruik maken van de kidskaart.

Bekijk of download hier de folder van buurtbuslijn 515 Zutphen – Brummen – Leuvenheim

Betalen alleen met pin

Vanaf 1 januari 2019 is het alleen mogelijk om een kaartje te betalen met uw pinpas. U kunt reizen met uw OV-chipkaart of een kaartje kopen voor een enkele reis.

Reizen met een OV-chipkaart is in de meeste gevallen voordeliger. Reizen met een persoonlijke OV-chipkaart geeft vanaf 65 jaar automatisch 34% korting.

 

Dal Voordeel Oost abonnement

Een speciaal Dal Voordeel Oost Abonnement (à € 16,00) geeft voor reizen na 09.00 uur 40% korting en vanaf 65 jaar zelfs 60% korting, zie hiervoor de folders in de bus. Meer informatie over het Dal Voordeel Oost Abonnement kunt u vinden op de website van RRReis.

Een RITkaart geeft recht op vervoer vanaf de opstapplaats tot aan de uitstapplaats. Het maakt niet uit of u slechts enkele haltes meerijdt of de hele rit volmaakt van beginpunt tot het eindpunt van de route.

DAGkaart en meermanskaart

In de buurtbus kunt u voor € 12,00 ook een DAGkaart of voor € 18,00 een meermanskaart aanschaffen. Meer informatie over deze kaarten en de voorwaarden kunt u vinden op de website van RRReis.

Bagage

Handbagage kunt u uiteraard gewoon meenemen in de bus. Meenemen van grote bagage is ook toegestaan, met een paar beperkingen. Het is aan de chauffeur om te beoordelen welke bagage mee kan, afhankelijk van drukte en ruimte in de bus. Ook moet de bagage makkelijk in en uit te laden zijn. Het kan zijn dat u hiervoor een kaartje moet aanschaffen.

Huisdieren

Voor kleine huisdieren, die u meeneemt in een draagtas of mand, hoeft u geen kaartje aan te schaffen. En een blindengeleidehond mag ook gratis meereizen. Andere, zich keurig gedragende, aangelijnde en niet op zitplaats nestelende honden, mogen mee tegen gereduceerd tarief. Dieren die lastig of hinderlijk zijn voor andere reizigers of personeel mogen niet mee. De chauffeur beslist over de toelating van uw huisdier.

Gevonden / verloren voorwerpen

Heeft u een voorwerp gevonden, maak de verliezer weer blij, geef dit dan aan de chauffeur. Heeft u iets verloren? Neem dan contact op met de coördinator van Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim, telefoonnummer 06 – 10 57 10 27.

Prettige reis

Met onderstaande regels zorgen we ervoor dat iedereen prettig reist:

  • Roken in de buurtbus is niet toegestaan.
  • Eet en drink liever niet in de buurtbus, een flesje water kan bijvoorbeeld wel.
  • Plaats uw voeten op de grond, niet op de bank.
  • Bezorg elkaar geen geluidsoverlast.
  • Houd de buurtbus schoon en fris, laat geen afval achter.

Wij wensen u een prettige reis!