Buskaartjes

Busopstation3In de buurtbus zijn onderstaande kaartjes te koop:

  • Enkele reis, vol tarief, € 2,35
  • Enkele reis, gereduceerd tarief, € 1,65
  • 10-rittenkaart, vol tarief, € 17,40
  • 10-rittenkaart, gereduceerd tarief, € 10,20

Kinderen tot 4 jaar reizen, onder begeleiding, gratis. Gereduceerd tarief geldt voor
kinderen van 4 t/m 11 jaar en 65-plussers.

Vanaf 1 januari 2019 is het niet meer mogelijk met contant geld op de Buurtbus te betalen. U kunt reizen met de OV-chipkaart of uw kaartje betalen met uw pinpas

Eén kaartje geeft recht op vervoer vanaf de opstapplaats tot aan de uitstapplaats. Het maakt niet uit of u slechts enkele haltes meerijdt of de gehele rit volmaakt van beginpunt tot eindpunt van de route.

OV-chipkaart
Vanaf 1 januari 2016 kunt u de OV-chipkaart gebruiken in de buurtbus. Tarieven staan vermeld op de website van vervoerder Syntus.

Bagage
Handbagage kunt u uiteraard gewoon meenemen in de bus. Meenemen van grote bagage is ook toegestaan, met een paar beperkingen. Het is aan de chauffeur om te beoordelen welke bagage mee kan, afhankelijk van drukte en ruimte in de bus. Ook moet de bagage makkelijk in en uit te laden zijn. Het kan zijn dat u hiervoor een kaartje moet aanschaffen.

Huisdieren
Voor kleine huisdieren, die u meeneemt in een draagtas of mand, hoeft u geen kaartje aan te schaffen. En een blindengeleidehond mag ook gratis meereizen. Andere, zich keurig gedragende, aangelijnde en niet op zitplaats nestelende honden, mogen mee tegen gereduceerd tarief. Dieren die lastig of hinderlijk zijn voor andere reizigers of personeel mogen niet mee. De chauffeur beslist over de toelating van uw huisdier.

Gevonden / verloren voorwerpen
Heeft u een voorwerp gevonden, maak de verliezer weer blij, geef dit dan aan de chauffeur. Heeft u iets verloren? Neem dan contact op met de coördinator van Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim, telefoonnummer 06 – 105 710 27. 

Prettige reis
Met onderstaande regels zorgen we ervoor dat iedereen prettig reist:

  • Roken in de buurtbus is niet toegestaan.
  • Eet en drink liever niet in de buurtbus, een flesje water kan bijvoorbeeld wel.
  • Plaats uw voeten op de grond, niet op de bank.
  • Bezorg elkaar geen geluidsoverlast.
  • Houd de buurtbus schoon en fris, laat geen afval achter.

Wij wensen u een prettige reis!