Over BBL

BusmarktpleinHet begin
Begin 2007 is er in Brummen en Leuvenheim onderzoek gedaan naar de behoeften aan een buurtbuslijn tussen Leuvenheim, Brummen en Zutphen. De reacties waren zodanig, dat gemeente Brummen en provincie Gelderland de oprichting van een buurtbusvereniging in gang hebben gezet. Na wat bijeenkomsten op het gemeentehuis, onder leiding van buurtbuscoördinator Veluwe van Veolia Transport, kwam de vereniging in zicht. Er waren al snel voldoende vrijwilligers die de buurtbus wilden rijden en ook een bestuur stond op. Begin augustus 2007 kon de acte van oprichting worden getekend en op 1 september 2007 had de officiële opening van buurtbuslijn 515 plaats.

Nu
Sinds 2010 verzorgt Syntus Gelderland het openbaar vervoer op de Veluwe, hier valt ook onze buurtbuslijn onder. Vanaf augustus 2015 en rijden we rond in twee mooie nieuwe blauw-witte Mercedes-Benz Sprinterbussen. Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim telt inmiddels 42 enthousiaste leden, allemaal vrijwilligers.

Sinds de start van onze buurtbuslijn hebben zij voor het vervoer van heel veel mensen gezorgd. In 2015 waren dat er bijna 24.000 en op vrijdag 27 mei 2016 verwachten we onze 200.000ste passagier te verwelkomen. Qua aantallen passagiers kwam onze buurtbuslijn in 2015 van alle 14 buurtbuslijnen op de Veluwe op de vierde plaats. Daar zijn we best trots op.

Sponsoren
Buurtbusvereniging Brummen Leuvenheim wordt gesponsord door een groot aantal lokale bedrijven. Hier zijn wij heel erg blij mee. Door middel van reclame op en in de bus verkrijgen wij inkomsten waarmee we jaarlijks een uitje voor alle vrijwilligers kunnen organiseren.