De provincies Flevoland, Gelderland en Overijssel vinden dat het openbaar vervoer voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom zijn OV-ambassadeurs in het leven geroepen. De OV-ambassadeurs zijn vrijwilligers die leeftijdsgenoten graag op weg helpen met het reizen met het openbaar vervoer, waardoor ze langer onafhankelijk en mobiel blijven. Sinds vorig jaar zijn zij telefonisch bereikbaar voor vragen over het openbaar vervoer. Vanaf heden kan men ook in contact komen met een OV-ambassadeur via het zogenoemde beeldbellen.

 

Uitbreiding van het telefonisch spreekuur
Sinds oktober vorig jaar is het telefonisch spreekuur ingezet om de vragen te beantwoorden die senioren hebben over het reizen met het openbaar vervoer. Deze telefonische spreekuren zijn een mooi alternatief voor de fysieke inloopspreekuren en informatiebijeenkomsten die tot nader orde geannuleerd zijn.

Want vragen over het openbaar vervoer blijven, zeker onder de groep senioren. ‘Welk abonnement past bij mij, hoe plan ik mijn reis of hoe kan ik een ov-chipkaart aanvragen?’ zijn vragen waar de OV-ambassadeurs antwoord op geven. Senioren weten deze service steeds beter te vinden. Per februari zijn de telefonische spreekuren uitgebreid, zodat zij op alle werkdagen en verschillende dagdelen bereikbaar zijn.

 

Contact via beeldbellen ook mogelijk
De OV-ambassadeurs gaan met de digitale ontwikkelingen mee. Inmiddels zijn een aantal OV-ambassadeurs beschikbaar om klantvragen via beeldbellen te beantwoorden. Voor de senior die (geregeld) gebruik maakt van een computer, laptop of bekend is met het online programma MS teams is dit een extra mogelijkheid om geholpen te worden. De senior ontvangt per e-mail een uitnodiging van de OV-ambassadeur voor de afspraak via MS Teams. Op de afgesproken tijd zitten de OV-ambassadeur en senior beiden klaar achter de computer en leggen zij contact via het beeldbellen. Op deze manier kunnen zij online en op afstand de senioren bijvoorbeeld laten zien waar zij op de website de aanvraag van een nieuwe ov-chipkaart kunnen vinden of hoe ze via de website van 9292.nl een reis kunnen plannen. De vrijwilligers staan hun leeftijdsgenoten ook op deze manier graag te woord.

 

Bereikbaarheidstijden
De OV-ambassadeurs zijn bereikbaar op:

  • Maandag van 10.00 tot 12.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur
  • Dinsdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur
  • Woensdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur
  • Donderdag van 10.00 tot 12.00 uur en van 13.30 tot 15.00 uur
  • Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur

 

Wilt u graag met het openbaar vervoer reizen, maar kunt u wel wat hulp gebruiken? 

Neem dan telefonisch contact op met een OV-ambassadeur! Heeft u voorkeur voor een afspraak via beeldbellen? Dan kunt u dit telefonisch aangeven. U komt tijdens bovenstaande  bereikbaarheidstijden met een OV-ambassadeur in contact via telefoonnummer 038 – 30 37 010.

 

Meer informatie kunt u vinden op: www.ervaarhetov.nl.